Plánujeme štěňata na červen 2017

08.06.2017 11:12

 

Dne 15.4.2017 jsme byli s Baschkou za ženichem Choisim z Husovy tvrze. Choisy je mnohonásobný šampion krásy a co si ceníme zvlášť i práce. Více se o něm dovíte na stránkách https://canismayrau.cz/o-choisi/ a jeho majitelka Katka Vokatá je na něj oprávněně hrdá. K jeho velkým úspěchům patří 3. místo v IPO3 ve Francii v soutěži francouzských ovčáků v roce 2016. 

 

 

C.I.E.  – Mezinárodní výstavní šampion         C.I.B. – Mezinárodní šampion krásy        Slovenský šampion   

Český šampion   Český Grand šampion     Polský šampion    Rakouský šampion      Klubový šampion krásy 2014    

Klubový šampion práce 2015

 

ZVOP, ZZO, ZM, ZVV1, ZOP, ZPU1, ZPU2, BH, IPO-VO, Fpr1, Spr1, Spr2, Spr3, IPO1, IPO2, IPO3

TAN test 9/9/9

 

Narozen 4. 11. 2010

Chovnost – 4 – Recommandé, DKK – A/A  (0/0)

Výška – 69,5 cm, délka – 73 cm,, váha – 48 kg

Rodokmen

Příbuznost do 5. generace 0%, v 6. generaci přibuznost na výborného psa  Roi du Ru d’Oly – Elite A, Ring 3, CHCS 84 CHIB, DKK A

 

Jeho majitelka o něm napsala:

Choisi je velmi chytrý, hrdý a sebevědomý pes, přes to dobře ovladatelný. Ke své rodině je milující a pozorný, vstřícný, poslušný a klidný společník. V běžném životě je to pohodář, nic neničí a chová se kultivovaně. Doma má potřebu být stále s námi, kam se hneme, jde i on. K cizím lidem je u nás doma přátelský, venku ostražitý, v případě potřeby dokáže bleskurychle zakročit. Choisi je výborný hlídač, ale pokud není opravdu potřeba, zbytečně za plotem neštěká. V případě nebezpečí je tvrdý obranář. Přes to, že nebyl vychován v rodině s malými dětmi, má je rád a krásně si s nimi umí hrát.  Při výcviku je snaživý, temperamentní a pozorný, není bezhlavě splašený.  Miluje obrany,  je to jeho srdeční záležitost.  Jeho nejsilnější stránkou je tvrdá obrana s pěkným drivem a plným zákusem. Cením si na něm,  že se velmi rád učí nové cviky, má výborný kořistnický pud, je ovladatelný i na velkou dálku a je neúplatný. Moc rád pobývá u koní, kam se mnou chodí téměř každý den. Nejvíce se tam projevují jeho přirozené pastevecké vlohy. Je to pes, který rozlišuje co je a není správné a má tzv. mozek v hlavě. Choisi je pro mě povahově mimořádný pes, který se potkává jen jednou za život.